Skip to content


CIA´s verktyg i upproren från Libyen till Jemen

Webster G. Tarpley, Ph.D.

TARPLEY.net

3 april 2011

Washington DC, 3 april – Efter två veckor av imperialistiska attacker, blir Libyen stormat av al-Qaida terrorister, inbördeskrig, Nato flyganfall, kryssningsmissiler, Predator drönare, och C-130 attackhelikoptrar – allt möjliggörs av de CIA-stödda al Qaida rebellerna från Cyrenaika. Amerikanska, brittiska, franska och holländska kommandosoldater har tagit ledningen för rebellerna, och beväpnar dem med moderna vapen i uppenbar strid mot vapenembargot som anges i FN: s säkerhetsråds resolution 1973.Al-Qaida stjäl också tunga vapen på egen hand, som presidenten i Tchad har rapporterat. Den sjungande morgondagens enfaldiga amerikansk-brittiska färgrevolutionsretorik har upplösts, och avslöjar verklighetens brutala, cyniska, imperialistiska drift att tillintegöra den moderna nationalstaten.

Rebellernas triumvirat av terror regerar i Darna

Enligt Londontidningen Daily Telegraph den 26 mars, är Darna (även översatt som Derna eller Darnah), en viktig stad i rebellernas hjärta situerad mellan Benghazi och Tobruk, under befäl av al-Hasidi, en al-Qaida terrorist ledare som tränade och fratiniserde med Usama bin Ladin i Khost terroristträningsläger i Afghanistan. Hasidi skryter med att ha skickat 25 soldater för att bekämpa USA: s och Natos styrkor i Afghanistan, man undrar hur många de lyckades döda. Hasidi var en amerikansk krigsfånge efter att ha fångats av pakistanier, men berättar för Wall Street Journal den 2 april att han nu hatar USA endast “mindre än 50%” och antyder att amerikaner kan rädda sig själva genom att blidka al-Qaida med vapen, pengar , politisk makt, och diplomatiskt stöd.Vid hans sida i stadens ledarskap är Sufian bin Kumu, Usama bin Ladins chaufför, en annan terrorist som var intagen på Guantánamo Bay i sex år. Också bland de stadens fäder i Darna är al-Barrani, en hängiven medlem av den Libyska islamiska kampgruppen, som gick samman med al-Qaida under 2007.

Denna skock av fanatiker, psykopater, och brottslingar märks av CIA´s media som en effektiv styrande elit för framtida demokratiskt styre av Libyen. I verkligheten skulle Benghazi rebellrådet, späckade med al-Qaida terrorister, härska över sänknigen av landet in i ett kaos av tribalism, krigsherrar och kriminella syndikat som skulle innebära slutet för civilisationen i området. Just detta verkar vara målet för USA: s politik, och inte bara i Libyen.

Darna, Nordöstra Libyen: världens huvudstad för rekrytering till terrorism

Inte heller är dessa personer atypiska. I en studie från December 2007 utförd av den amerikanska Military Academy i West Point visade att Libyen (7 miljoner invånare) producerade 20% av alla al-Qaida soldater som passerarde den syriska gränsen in i Irak på den tiden. Samma stad Darna (befolkning ca 60.000) var det enskilt största centrum för rekrytering till terrorism i världen, följt av Riyadh, Saudiarabien (befolkning 4,5 miljoner), rebellernas huvudstad Benghazi placeras också i topp fyra. Libyen skickade dubbelt så många terrorister till Irak per capita liksom Saudiarabien, och 85% av libyerna som uppgav en specialitet valde självmordsbombare.The London Economist, BBC Newsnight, och ett ökande antal pro-Obama krigshetsande kvasi-akdemiker försöker att fördunkla dessa rena fakta. Dessa är nu återhållsamma, pluralistiska, demokratiska terrorister, hävdar de. CIA: s begränsade ”hang- out” operation som kallas Wikileaks har hlälpsamt släppt doctorerade kablar som påstods visa att det verkligen var USA: s stöd för Gaddafi som drev dessa fanatiker till förtvivlan och terrorism – vilket är en del av CIA: s linje. Den 1 april har Benghazirebellerna själva utnyttjat mediernas närvaro vid fredagsbönen och hållt upp plakat som förnekar att upproret drivs av al-Qaida. Om så är fallet, låt dem fördriva detta terror triumvirat av Darna och avslöja namnen på de dussin eller fler anonyma medlemmar av rebellernas råd som misstänks tillhöra al-Qaida.

Hillary Clinton medger hon inte har någon “100% insyn” hos rebellerna, och amerikanska amiral Stavridis, Natos befälhavare, har sagt till senatens försvarsutskott om att han ser bara “glimtar” av al-Qaida. Om sanningen ska fram, är den centrala roll som al-Qaida har utan glimtar, men är lika ljus som middagssolen över Medelhavet.

Fyra plågor i Libyen

Den libyska upproret har fyra komponenter. Den första är Storbritanniens bidrag, och består av den monarkistiska och rasistiska Harabi och Obeidat stammarna från Benghazi-Darna-Tobruk korridoren, vars traditionella kultur är en skum bakåtsträvande Senussigrupp.När de kämpade mot den italienska kolonialismen, allierade sig dessa stammar med de brittiska och belönades genom att se sin Senussi ledare på tronen som kung Idris I, som störtades av Gaddafi 1968.
Berövade sin roll som den monarkistiska härskande klassen, hatar denna grupp de svarta och mörkhyade pro-Gaddafi Fezzan stammarna från sydvästra Libyen, och detta har eldat på lynchningana och massakrena av många svarta afrikaner från Tchad, Mali och Sudan som arbetar i Libyen, vilka västerländsk media har ignorerat. Enan Obeidi, kvinnan som hävdar att hon blivit våldtagen av Gaddafi trupper, är en Obeidat från Benghazi, och detta bidrar starkt till att hennes historia ifrågasätts. För media, är hon som en ny version av Kuwait spädbarnsdöd bluffen från 1990, som görs på beställning för att piska upp krigshysteri mot Gaddafi.

Två ingredienser kommer från CIA. Dessa är al-Qaida själva, som grundades som CIA: s egen Arablegion mot Sovjetunionen då CIA´s biträdande direktör Robert Gates – den nuvarande försvarsministern , i Afghanistan 1981-1982. En annan CIA ingrediens är den libyska National Salvation Front, baserad först i Sudan och sedan i norra Virginia, som förmodligen skickar CIA tillgången Khalifa Hifter att leda rebellernas militära, troligen också att omfatta närvaron av al-Qaida typer.

Den fjärde komponenten är ett bidrag ifrån frankrike, som arrangerade avhoppet av Gaddafi ´s ”secretary of protocol” Nouri Mesmari i höstas, enligt uppgifter från Maghreb Confidential. En klick generaler runt Mesmari hjälpte underblåsa de militära myterierna mot Gaddafi i nordöstra Libyen.

Och Libyen är inte unikt. I Jemen är al-Qaida-agenter avgörande komponenter för CIA kuppen mot president Saleh, som USA främjar i syfte att splittra Jemen i två eller flera vacklande stater . Här finns al-Qaida-ledaren al-Shihri, en saudier som frigavs tillsammans med flera andra fångar från Guantanamo och skickades till Jemen av Bushadministrationen, av påstådda humanitära skäl, men i verkligheten för att ta ledningen för den kommande destabiliseringen. I Jemen befinner sig också USA-födda Anwar Awlaki, som är känd som Awlaki CIA lakejen, en uppenbar USA dubbel agent som har använts för att ge al-Qaida kvalitetsstämpel till dussintals terrorister inklusive Fort Dix sex, major Hasan Fort Hood, och Mutallab av Nigeria och kalsongbombaren julen 2009.

I Syrien är CIA målet att beröva Iran av en allierad, att isolera Hizbollah, att driva bort Ryssland från Tartus marinbasen, och att bygga upp kraften i Muslimska brödraskapet, som är den huvudsakliga kraften för att främja upproret hittills.

Kräv att utrikesdepartementet förklarar varför USA förser al Qaidas terrorister med vapen.

Turkiets premiärminister Erdogan har med rätta varnat för Nato-politiken att beväpna de libyska rebellerna, eftersom detta skulle vara att främja ”terrorism”. Rysslands utrikesminister Lavrov har också fördömt all Nato beväpning av rebellerna. Påven Benedictus XVI: s krav på en vapenvila går i samma riktning..Ryssland, Turkiet, Kina och andra regeringar måste nu formellt kräva förklaringar från utrikesdepartementet till varför USA förser de farligaste internationella terroristerna med moderna vapen samt tränr dem och föreslår samtidigt att tilldela dem stora bitar av $ 32 biljonerfrysta libyska offentliga tillgångar, plus en aktie i kommande oljeinkomster. Detta är tillräckligt för att få Medelhavet, arabvärlden och södra Europa att koka över med flyktingar, sjörövare, förödelse och krig.

Under Bush och Cheney, har den påstådda förekomsten av al-Qaida använts som en förevändning att bomba och invadera. Under Obama är en stagnerande överansträngd och döende amerikansk-brittisk imperialism med al-Qaida som sitt eget oregelbundna infanteri i syftet att trakassera och lamslå världens suveräna stater , vilket får dem att falla sönder i ett splittrat, sekteristisk, straffrättsligt och krigsherreligt kaos . I den nuvarande fasen har al-Qaida återupptagit sin ursprungliga status som CIA´s gerilla. Som ett resultat är själva civilisationen hotad över stora områden i världen. Om du är skeptisk så kan du bara ta en titt på stadsrådet i Darna, Libyen.

Related Posts with Thumbnails

Posted in Middle East, War on terror.

Tagged with , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Support #altnews & keep Dark Politricks alive

Remember I told you over 5 years ago that they would be trying to shut down sites and YouTube channels that are not promoting the "Official" view. Well it's all happening now big time. Peoples Channels get no money from YouTube any more and Google is being fishy with their AdSense giving money for some clicks but not others. The time is here, it's not "Obama's Internet Cut Off Switch" it's "Trumps Sell Everyones Internet Dirty Laundry Garage Sale". This site must be on some list at GCHQ/NSA as my AdSense revenue which I rely on has gone down by a third. Either people are not helping out by visiting sponsors sanymore or I am being blackballed like many YouTube sites.

It's not just Google/YouTube defunding altenative chanels (mine was shut), but Facebook is also removing content, shutting pages, profiles and groups and removing funds from #altnews that way as well. I was recently kicked off FB and had a page "unpublished" with no reason given. If you don't know already all Facebooks Private Messages and Secret Groups are still analysed and checked for words related to drugs, sex, war etc against their own TOS. Personally I know there are undercover Irish police moving from group to group cloning peoples accounts and getting people booted. Worse than that I know some people in prison now for the content they had on their "secret private group". Use Telegrams secret chat mode to chat on, or if you prefer Wickr. If you really need to, buy a dumb phone with nothing for the NSA/GCHQ to hack into. Ensure it has no GPS tracking on it and that the battery can be removed. These are usually built for old people to get used to technology storing only a set of numbers to call. However they have no games, applications to install or other ways people can exploit the computer tracking device you carry round with you most of the day - your smart phone. If you are paranoid ensure that you can remove the battery when travelling around and do so to prevent GPS tracking or phone mast triangulation. Even with your phone in Flight mode or turned off, it can be turned on remotely and any features like front or back cameras, microphones and keylogging software can be installed to trace you.

So if your not supporting this site already which brings you news from the Left to the Right (really the same war mongering rubbish) then I could REALLY do with some..

Even if it's just £5 or tick the monthly subscription box and throw a few pound my way each month, it will be much appreciated. Read on to find out why.

Why?

Any support to keep this site would be appreciated. You could set up a monthly subscription for £2 like some people do or you could pay a one off donation as a gift.
I am not asking you to pay me for other people's articles, this is a clearing house as well as place to put my own views out into the world. I am asking for help to write more articles like my recent false flag gas attack to get WWIII started in Syria, and Trump away from Putin. Hopefully a few missiles won't mean a WikiLeaks release of that infamous video Trump apparently made in a Russian bedroom with Prostitutes. Also please note that this article was written just an hour after the papers came out, and I always come back and update them.

If you want to read JUST my own articles then use the top menu I have written hundreds of articles for this site and I host numerous amounts of material that has seen me the victim of hacks, DOS plus I have been kicked off multiple hosting companies, free blogging sites, and I have even had threats to cease and desist from the US armed forces. Therefore I have to pay for my own server which is NOT cheap. The more people who read these article on this site the more it costs me so some support would be much appreciated.

I have backups of removed reports shown, then taken down after pressure, that show collusion between nations and the media. I have the full redacted 28/29 pages from the 9.11 commission on the site which seems to have been forgotten about as we help Saudi Arabia bomb Yemeni kids hiding in the rubble with white phosphorus, an illegal weaapon. One that the Israeli's even used when they bombed the UN compound in Gaza during Operation Cast Lead. We complain about Syrian troops (US Controlled ISIS) using chemical weapons to kill "beautiful babies". I suppose all those babies we kill in Iraq, Yemen, Somalia and Syria are just not beautiful enough for Trumps beautiful baby ratio. Plus we kill about 100 times as many as ISIS or the Syrian army have managed by a factor of about 1000 to 1.

I also have a backup of the FOX News series that looked into Israeli connections to 9.11. Obviously FOX removed that as soon as AIPAC, ADL and the rest of the Hasbra brigade protested.

I also have a copy of the the original Liberal Democrats Freedom Bill which was quickly and quietly removed from their site once they enacted and replaced with some watered down rubbish instead once they got into power. No change to police tactics, protesting or our unfair extradition treaty with the USA but we did get a stop to being clamped on private land instead of the mny great ideas in the original.

So ANY support to keep this site running would be much appreciated! I don't have much money after leaving my job and it is a choice between shutting the server or selling the domain or paying a lot of money just so I can show this material.

Material like the FSB Bombings that put Putin in power or the Google no 1 spot when you search for protecting yourself from UK Police with "how to give a no comment interview". If you see any adverts that interest you then please visit them as it helps me without you even needing to give me any money. A few clicks per visit is all it takes to help keep the servers running and tag any tweets with alternative news from the mainstream with the #altnews hashtag I created to keep it alive!

However if you don't want to use the very obvious and cost free ways (to you) to help the site and keep me writing for it then please consider making a small donation. Especially if you have a few quid sitting in your PayPal account doing nothing useful. Why not do a monthly subscription for less money instead. Will you really notice £5 a month?css.php